Alter

Nexø kirkes alter er udført i den lokale stenart, Nexø sandsten. Det giver alteret et diskret rødligt skær. Samtidig ligger der et stort symbol i at have et alter af sten, fordi kirken bygger på en klippegrund i overført betydning. Stenen i alteret er således symbol på det, der står urokkeligt fast og ikke kan ødelægges eller på anden måde nedgraderes i selv det mest stormfulde vejr, man måtte komme ud for i livet eller på i naturen. Alteret er bindeleddet mellem Gud og menigheden. Det er der, nadveren opbevares og stedet, hvor Bibelen hviler - på stengrund.

Der er udført relieffer i fronten af alteret, så der nede fra kirkens skib kan skimtes adskillige kors, der slynger sig ind imellem hinanden. Korsene i alteret understreger betydningen af dette helt centrale kristne symbol. Det er korset, der er en del af den klippe, vi bygger vores kirke på. Jesu død på korset for vore synders skyld er således det centrale motiv i såvel alteret som den praksis, der udføres i kirken. Samtidig understøtter korsmotivet i alteret det store kors/crucifix, der hænger over alteret.

Døbefont

Ligesom alteret, er døbefonten udført i Nexø sandsten.
Årstallet 1784 står indgraveret på den side, der vender ned mod det oprindelige kirkeskib.

I tidligere tider stod døbefonte som regel ved indgangen til en kirke, så det ikke var muligt at komme ind i kirken uden at passere dem. Det var altså meningen, at man skulle være døbt for at komme i kirken.
Nexø kirkes nuværende døbefont har formodentlig ikke stået ved indgangen tidligere. Der har været en anden døbefont, der blev anvendt før den nuværende blev taget i brug i 1784.